Jak se správně modlit

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Mnoho lidí se na modlitbu dívá jako na něco podřadného. Přitom opravdová modlitba má velkou sílu. Modlitba je forma meditace, při které se obracíme k Univerzu, nebo chcete-li k Bohu.

Aby byla modlitba opravdová, neznamená to rychle oddrmolit nějaké formulky. Modlitba nesmí být povinnost. Funkční modlitba je radostí, která přináší povznesení a spojení s Universem. Při modlitbě zapomínáme na starosti, problémy a negace. Nemyslíme na budoucnost, nemyslíme na minulost. Modlitba nám umožňuje prožívat přítomnost.

Z výše uvedeného jste určitě dobře pochopili, že modlitba musí být vřelá, upřímná a měla by být prováděna za plně soustředěného vědomí na modlitbu a spojení s Bohem. Pokud se vám myšlenky zatoulají jinam a vyruší vás při modlitbě, nechte je odplout a pokračuje v modlení.

Není důležité, zda modlitbu vyslovujeme nahlas, nebo se modlíme vnitřně. Vyberte si, co je pro vás přirozenější. Není ani nutné, abyste při modlitbě klečeli nebo se klaněli. Ale pokud máte pocit, že to k modlitbě patří a že je vaše spojení s Bohem intenzivnější, klidně klečte, klidně se uklánějte.

Nepochybně nejjednodušší cestou je modlení v duchu tradičních modliteb. U nich jsou jasně deklarované texty často posílené energií hledajících během celých staletí.  Modlitbu přímo pro vás najdete za pomoci intuice. A pokud vhodnou modlitbu nenajdete, neklesejte na mysli. Můžete si ji vytvořit. Optimální modlitba by měla být jasně a přímo formulovaná, pozitivně směřovaná a neměla by v sobě míchat více přání. Modlitba má největší účinek tehdy, jestliže se soustředí na jednu věc, na jednu záležitost.

Tak jako u všeho, tak i u modlitby platí, že její účinek je přímo úměrný naší opravdovosti a četnosti modlitby. Ačkoliv je modlitbu možné použít při naší ochraně, pro zlepšení zdraví apod., tak nezapomínejme, že primárně se jedná o součást naší cesty vedoucí k uvědomění si naší Jednoty s Bohem, s Universem. 

A abych nezapomněl -modlit se můžete kdekoliv, protože se jedná v podstatě o formu meditace a uvědomování si Boha. Proto není nutné chodit do kostela nebo na nějaká speciální místa. Ale na druhou stranu platí, že na místech, kde se lidé intenzivně modlí pravidelně a opakovaně, jde většinou modlitba o něco lépe.

Pavel Hanzal, astrolog a léčitel

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: duchovní rozvoj, meditace

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily