Horoskop prezidenta Miloše Zemana

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Český prezident Miloš Zeman má rozhodně zajímavý horoskop. Ostatně většina lidí, kteří se v nějakém oboru prosadí, má výrazné astrologické konstelace.

Slunce Miloše Zemana se nachází ve znamení Vah. Primárně každého určitě napadne, že váhavost, nerozhodnost a vrozené diplomatické schopnosti za účelem předcházení konfliktů nadělené Váhám, k Zemanovi příliš nesedí. Ovšem musíme si uvědomit hned dvě věci. Za prvé astrologie pracuje s více prvky a aspekty, než jenom Sluncem. Proto nelze vytrhávat jednu planetu z celého horoskopu. Druhá faktická poznámka zní, že ačkoliv je Miloš Zeman známý tím, že pro ostřejší slovo a ráznou diskusi nejde daleko, dokáže se dohodnout. Vzpomeňme například na opoziční smlouvu, kdy se bez mrknutí oka dohodnul se svým soupeřem, Václavem Klausem. To není jediný příklad toho, kdy se Váhy v jeho horoskopu uplatnily. Ostatně politika je, jak se říká, uměním kompromisu.

U Slunce si nejde nevšimnout, že se nachází v konjunkci s planetou Neptun. Ta podporuje jeho příklon k levicovému smýšlení. Také ovšem podporuje jistou míru nejasností, chcete-li mlhy, kolem této konstelace. Není proto překvapivé, že kolem osobnosti Miloše Zemana vždy existovaly témata, které nebyly zcela průhledné. Naposledy mu jeho odpůrci vyčítali neprůhlednost volební kampaně. Jak vidíte, nezávisle na tom, zda a jak tomu tak bylo, to dokázal ustát.

Neptun v Zemanově horoskopu také jasně naznačuje, že nebude mít problém s kontakty KSČM. To se ukázalo již před prezidentskou volbou.

Slunce s Neptunem se nachází ve dvou zcela odlišných vazbách. Napěťová kvadratura se Saturnem ve znamení Raka naznačuje, že jeho rodinný život může být komplikovaný. Ostatně jeho soužití s manželkou, kdy každý žijí na jiném místě, tomu nasvědčuje. Vliv Saturnu může také přinášet neúspěch. Neúspěch nabízí a přináší ponaučení. Také proto Zeman například neuspěl v prezidentské volbě, kdy hlavu státu volil parlament. Zákulisní praktiky a podraz z vlastní strany byl jasným vyškolením a ukázkou kvadratury Saturn vs. Slunce a Neptun.

Naopak Slunce s Neptunem jsou v příznivé vazbě s planetou Uran ve znamení Blíženců. To mu může dodávat nápaditost, neotřelost a jistý drive. Nepochybně rád překvapuje a šokuje. Ovšem ne vždy! Vliv planet Saturn a Uran je zcela odlišný. Ze zkušenosti vím, že tyto aspekty přinášejí do života člověka odlišná období, které se různě střídají. Také proto byl Zeman úspěšným premiérem, pak důchodcem na Vysočině a neúspěšným kandidátem na prezidenta. A nyní je českým prezidentem. Uran a Saturn, to jsou dvě naprosto odlišná tělesa. Člověk se s nimi musí naučit žít.

Silnou zbraní Miloše Zemana je jeho inteligence a rétorické schopnosti. Ani to z pohledu astrologie není žádná náhoda. Jeho Merkur, který odpovídá za způsob myšlení a vyjadřování, najdeme ve znamení Panny. Toto postavení podporuje smysl pro detail. Není proto překvapivé, že má český prezident široké spektrum znalostí a patří mezi nejvíce inteligentní politiky. Merkur je v konjunkci s Jupiterem, který podporuje zájem o široké spektrum informací, které do své paměti dostane. Problematická je kvadratura Merkura a Jupitera s již zmíněnou planetou Uran. Tento napěťový aspekt je dráždivý a nechce se nechat nikým a ničím omezovat. Proto Miloš Zeman v diskusích klidně „vyškolí" a omezí moderátora, který se mu snaží vzít slovo. Také z toho důvodu občas řekne něco, co mnoho lidí pobouří. Namátkou můžu zmínit nedávný výrok o „degenerovaných knížatech". Na každé konstelaci lze ovšem najít i něco dobrého. Právě Uran ve vazbě na Merkur je motorem, který Zemana neustále nutí vymýšlet nové a nové bonmoty. Také podporuje jeho neustálý zájem o dění doma i ve světě a udržuje jeho intelekt svěží a reaktivní.

Zajímavé je i obsazení vzdušného trigonu. Uran v Blížencích, Mars ve VaháchLuna ve Vodnáři. To naznačuje, že Zeman není vždy zkostnatělý týpek, který neumí reagovat na vývoj věcí. Vzdušný živel podporuje potřebu něco neustále dělat, zajímat se a třeba se i vzdělávat. Luna ve Vodnáři mu dává svobodné a nezávislé city.

Dalo by se pokračovat, ale jako rámcový obrázek o našem prezidentovi to určitě stačí. Závěrem můžu říct, že se s Milošem Zemanem na postu prezidenta rozhodně nudit nebudeme. Jak je vidět v popisu horoskopu, tak se jedná o činorodého člověka, který se chce prosadit a být slyšen. Aby seděl jako figurka na hradě v suchu a teple, bez aktivity a někdy i překvapivých a sporných činů, toho se určitě nedočkáme.

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: astrologie, horoskop, celebrity

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily