Horoskop Arnold Schwarzenegger - představitel znamení Lva

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Terminátor guvernérem?! I tak si mnozí z Vás spojí tato slova se jménem člověka, který během svého života zvládnul být úspěšný ve třech různorodých oblastech lidských činností. Tento rakouský herec -snad mi odpustíte, přece jen je mi tento titul pro Schwarzenneggera bližší než kulturista nebo politik, případně guvernér -zahájil svoji kariéru jako velmi úspěšný kulturista, když vyhrál soutěže Mr.World, Mr.Universe (pětkrát) i Mr.Olympia (sedmkrát)! Již v roce 1968 odešel zkusit štěstí do USA. V sedmdesátých letech 20.století se pokoušel prosadit jako herec, ale hlavní úspěchy přišly v letech osmdesátých. Filmy Barbar Conan (1982), Terminátor (1984) a Predátor (1987) se staly trháky, kterými se proslavil.V roce 1987 se oženil s Maria Shriver z rodu Kennedyů. V roce 2003 se stal guvernérem státu Kalifornie, a uvědomíme-li si, že pochází z Rakouska, tak je to další obrovský úspěch tohoto neobyčejného člověka.

Jak je patrné z nadpisu tohoto článku, slunečním znamením Arnolda Schwarzeneggera je Lev. Základní charakteristiku znamení Lva naleznete v jiné sérii článků na našem webu.

Slunce ve Lvu

Podívejme se na nejvýraznější prvky jeho radixu. Slunce ve Lvu samo o sobě většinou dodává zrozenci touhu prosadit se, vůdcovské schopnosti, neochotu se podřizovat (kdo je víc než Lev?!), ale také herecké schopnosti. Mezi politiky naleznete také mnoho Lvů (nemusíme chodit daleko -současný šéf ČSSD Jiří Paroubek je také Lev, zrovna tak jako předseda Strany zelených Martin Bursík).

Slunce je tedy ve Lvu, a navíc je v konjunkci se silnými planetami Saturn a Pluto. Již jen podle této konstelace můžeme odhadnout, že se nebude jednat o nikoho, kdo by seděl v koutku. To, že je tato trojkonjunkce umístěna v 2.domu, který vypovídá o našich financích, tak vidíme, že vydělat peníze bylo pro Arnolda stejně důležité, jako se prosadit. A díky tomu, že má na to velkou energii, tak se nedivme, že peníze vydělat umí!

Ascendent v Raku

Ascendent v Raku, pokračující do znamení Lva ukazuje, že je schopen také citlivého přístupu, a zároveň si dokáže stát za svým rozhodnutím. Také to naznačuje, že právě díky znamení Lva byl schopen se předvádět jak na kulturistických soutěžích, tak se i stát hercem. Můžete se nyní ptát, jak je možné, že zrovna Schwarzenegger se prosadil v Hollywoodu, a následně i v politice. Vždyť kolik kulturistů toto dokázalo? Ano, tato otázka je zcela oprávněná! A odpověď na ní je víc než snadná. Venuše v prvním domu dodává kouzlo osobnosti, a navíc je v trigonu na Medium coeli, nebo-li 10 dům naznačující kariéru a úspěch ve společnosti. A aby toho nebylo málo, podívejme se na planetu Jupiter! Jeho trigon na Ascendent je dalším důvodem, proč je v životě úspěšný. A přimhouříme-li trochu oko, tak je zde i trigon na Medium coeli právě od Jupitera, který vládne 6.domu zdraví, ale v tomto případě hlavně práce! Navíc se Jupiter nalézá v 5 domu sportu a herectví. Také nesmíme zapomenout na Lunu, která je vládcem Ascendentu. To, že se nalézá v 6.domu práce potvrzuje, že se jedná o člověka, který chce neustále pracovat a něco podnikat. A to již je dostatečně silný kalibr příznivých vlivů na to, aby se člověk v životě prosadil!

Nelze ani přehlédnout postavení planety Neptun, která je vládcem oblasti kariéry, a nachází se v sextilu na již zmiňovanou trojkonjunkci Slunce, Saturn a Pluto ve Lvu. To je další příznivý vliv pro prosazení se, a navíc to vypovídá o schopnosti mít své sny a touhy, za kterými mu silný Lev umožňuje jít.

Abych ale stále jen nechválil, tak si musíme také uvědomit, že Uran konjunkce Mars v kvadratuře na Medium coeli ukazují, že nejen dokáže jít za svými cíli, ale že si svým jednáním dokáže udělat množství nepřátel, kteří ho můžou nečekaně zaskočit. Také Jupiter kvadrát trojkonjunkce ve Lvu vypovídá o tom, že nemusí vždy znát tu správnou míru, a ve svých aktivitách a touhách může přehánět. Uvědomíme-li si, čemu vládnou planety zmíněné v tomto odstavci, a kde jsou umístěné (mimo jiného Jupiter vládne 6 domu zdraví, Uran 8. domu který také promlouvá do zdravotní oblasti, navíc je spolu s Marsem ve 12.domu,což je také dům spojený se zdravím, a to vše ve vazbě na kariéru, sport, tajné a skryté záležitosti), tak se domnívám, že spekulace o tom, že v době budování své kulturistické postavy užíval steroidy a anabolika, nemusí být mylnou stopou.

A jelikož víme, že v roce 1997 prodělal operaci srdeční chlopně, tak i zde můžeme vidět, že silné obsazení znamení Lva planetami Saturn a Pluto, v konjunkci se Sluncem, pod kvadraturou vládce 6. domu planety Jupiter, může přinést zdravotní problémy do oblasti srdce.

Jak sami vidíte, i tento horoskop má výrazné konstelace, bez kterých člověk úspěchu stěží dosáhne. Zrovna tak je z něj patrné, že je nutné mít nejen příznivé vlivy planet, ale i napěťové konstelace, které jsou vnitřním motorem k dalšímu pokroku. Budete-li se do horoskopu dále dívat sami, tak Vám garantuji, že naleznete další významné vazby, které Vám umožní pochopení nejen toho, proč je Arnold Schwarzenegger tak úspěšný, ale posune Vás to i dále ve Vašem astrologickém studiu. A kdo je již v astrologii trochu pokročilý, může si zkusit relokovat Arnoldův horoskop na USA. Naleznete v tom další vysvětlení jeho úspěchů.

Pavel Hanzal, astrolog, www.pavelhanzal.cz

 

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: astrologie, celebrity, lev

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily