Domluví se Piráti a ODS na budoucí vládě? Horoskopy Petra Fialy a Ivana Bartoše upozorňují na komplikace.

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Parlamentní volby se nezadržitelně blíží a opoziční strany usilují o vítězství. K sestavení vlády bude nutná dohoda lídrů ODS a Pirátů za předpokladu, že jejich politické strany získají dostatečný počet křesel. A nic na tom nemění fakt, že obě strany jsou nyní součástí dvou odlišných koalic. Jaké možnosti v tomto směru nabízejí horoskopy Petra Fialy a Ivana Bartoše? Jsou schopni se předsedové domluvit a vytvořit funkční spolupráci?

Komunikace a vzájemné porozumění nebude nic jednoduchého

O tom, že oba lídři umí velmi dobře komunikovat, se každý mohl opakovaně přesvědčit v médiích. Přestože se vždy můžou objevit jejich kritici. Za vyjadřování a způsob myšlení v astrologii odpovídá planeta Merkur. A právě tato planeta je u každého z předsedů umístěna ve zcela protichůdných znameních. Ivan Bartoš má Merkur ve znamení RybPetr Fiala ve znamení Panny. Merkur v Panně se hodně soustředí na detaily a praktičnost, Merkur v Rybách je založený spíše na vnímavosti a představivosti. Základní astrologický pohled tedy napovídá, že najít vzájemný soulad rozhodně nebude nic jednoduchého. A to navzdory tomu, že také Ivan Bartoš má, díky dalším konstelacím v jeho horoskopu narození, který si můžete přečíst zde, nemalou schopnost pragmatismu a soustředění se na dílčí témata. Do situace totiž ještě promlouvají i další související astrologické prvky.

Z nich jde vyčíst, že Petr Fiala může mít problémy respektovat myšlenky, nápady a také formu projevu předsedy Pirátů Ivana Bartoše. Ovšem ani Ivan Bartoš se nebude vyhýbat důrazným reakcím a dokáže trvat na svých názorových postojích. Z toho tedy vyplývá, že pokud mají opoziční lídři najít společnou řeč, budou muset oba hodně ustoupit. A to může být problém, protože v jejich vztahu platí přísloví „Ďábel se skrývá v detailech". Jinými slovy, právě konkrétní řešení můžou přinášet hlavní spory.
Zde je tedy klíč k tomu, jak spolu vyjít. Musí najít souladný praktický přístup k vládnutí, založený na hlavních směrech a bez „zasekávání se" na jednotlivostech. Spolu s ochotou naslouchat a respektovat návrhy k řešení toho druhého.

Pokud by tedy byly ODS a Piráti v koaliční vládě za účasti obou předsedů, tzn. Ivana Bartoše a Petra Fialy, měly by si budoucí vládnoucí strany zachovat nemalou míru autonomie v hlasování. Bez následných výčitek případných odlišností. Jenže to v politice obvykle přináší problémy. Dříve nebo později.

Co by mohlo situaci na začátku ulehčit

K výše uvedenému je nutné započítat i ambice obou předsedů. Každý z nich se jednoznačně vyjadřuje, že je připraven vykonávat funkci premiéra. Když k těmto veřejným postojům přičteme výše uvedené, zřejmě by ani jednoho z nich neuspokojilo být tím druhým v řadě. Poněkud obrousit hrany by tedy mohlo rozdělení křesel, kdy lídr strany s větším počtem mandátů získá křeslo předsedy vlády. A předseda slabší strany obsadí pozici předsedy parlamentu. Jenže je potřeba si uvědomit, že toto řešení by pouze zjednodušilo sestavení vlády. Následné spoluvládnutí by i přesto zůstávalo ve stínu hrozby, kterou jsem zmínil výše.

V případě, že vás text zaujal, tak byste měli vědět, že porovnání Merkurů je jednou z částí komplexního výkladu partnerského horoskopu, který si můžete objednat zde.

Připravil astrolog Pavel Hanzal, www.pavelhanzal.cz

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: astrologie, celebrity, politika, horoskop

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily