Astrologická znamení zvěrokruhu a jejich problematické vlastnosti 1. část - Beran až Panna

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

V tomto článku se podíváme na charakterové vlastnosti, kterými se málokdo rád chlubí. Právě naopak. Většina lidí svoje nedostatky nerada vidí. Celkové posouzení charakteru, talentů, dispozic a míst kde člověka tlačí bota, je samozřejmě mnohem složitější. Ovšem i v případě jednotlivých slunečních znamení se většina z nás, aspoň částečně, najde.

Znamení Berana

Berani by si měli dát pozor hlavně na přílišnou tvrdohlavost a zbrklost. Často se vrhnou plni nadšení do různých aktivit, ovšem nepromyšleně a proto nemusí uspět. Dalším problémem může být jejich svéhlavá touha po vítězství. To se může projevit nedostatkem umění prohrávat. Zapracovat je nutné na větší trpělivosti a vytrvalosti. Jinak se snadno stane, že pokud brzy "hlavou zeď neprorazí", tak se pustí do něčeho jiného. Berani mají za svůj úkol také kultivaci svého projevu. Více klidu, harmonie a vyváženosti určitě neuškodí.

Znamení Býka

Býci by se měli naučit lépe reagovat na vývoj situace. Jejich zatvrzelost, kterou způsobuje ulpívání na všem, co je zaběhnuté, může být kontraproduktivní. Dalším možným negativním faktorem je měřítko hodnot, které bývá často velmi zatížené hodnocením z pohledu majetku a peněz. Někteří Býci snadno podlehnou různým životním pokušením a požitkům. Sexem počínaje a nadmírou dobrého jídla konče. Z toho také plyne větší riziko nadváhy. Vhodné je také větší rozvíjení duševních témat na úkor materiálna. Někdy je v životě vhodné trochu zariskovat, což Býci příliš neumí.

Znamení Blíženců

Blíženci by se v první řadě měli zaměřit na spolehlivost a dochvilnost. Jejich slova jsou rychlá a košatá, ale to také znamená, že se na ně nedá vždycky plně spolehnout. Pozdní příchody jsou u Blíženců standardem. Dalším problémem se může stát přílišná povrchnost. Toto znamení toho mnoho zjistí a poskáče, ale málokdy jde v něčem do hloubky. Protože Blíženci velmi rádi komunikují, zvyšuje se riziko různých klevet a pomluv. V neposlední řadě je potřeba si dát pozor na to, aby Blíženec nežil v duchu neslavného přísloví "kam vítr, tam plášť". Je vhodné se zaměřit i na větší praktičnost.

Znamení Raka

U Raků je často velkým problémem jejich náladovost. Jejich citový život je sice bohatý, zejména ten vnitřní, ale může se negativně promítat do psychické nestability. Dalším úkolem je naučit se řešit problémy otevřeně. Raci si totiž s oblibou, v případě problému, zalezou do své ulity. Zde se buď litují nebo jsou ukřivdění a uražení.S jejich silnou citovou stránkou souvisí i menší odolnost proti stresovým situacím. To se pak může negativně promítnout do zdravotních problémů se zažíváním. Ačkoliv jsou Raci v oblasti rodiny velmi zainteresování a dokážou o rodinu skvěle pečovat, měli by si dát pozor na to, aby v tomto směru nepřekračovali rozumnou míru.

Znamení Lva

Lvy může velmi brzy dohnat jejich pocit nadřazenosti a jedinečnosti. Jejich hlavním problémem je silné ego a sobecky zaměřené jednání. Často také balancují na extrémní hranici hrdosti, kde se snadno sklouzne k pýše. Ačkoliv má Lev skvělé organizační schopnosti, měl by si na tento směr dávat pozor. Jinak se může stát, že ho ostatní lidé začnou vnímat jako diktátora a někdy i despotu. Lev velmi rád odpočívá. Pokud to přežene, může příliš zlenivět, což je další problematický faktor tohoto znamení. Protože Lvi milují život, můžou snadno přibírat na tělesné váze z nadmíry dobrého jídla. Pozornost je také třeba věnovat lidem, kteří Lvi hodně chválí. Mohlo by se totiž stát, že jde o vypočítavost, kterou Lev snadno přehlédne.

Znamení Panny

Znamení Panny trápí hlavně dvě problematické vlastnosti. Tou první je častý nedostatek sebevědomí. V knihách se můžete dočíst, že znamení Panny je služebné znamení. Panny by si proto měli uvědomit, že jsou svobodné, svébytné a plnohodnotné bytosti. Druhým zmíněným nedostatkem je přílišné puntíčkářství. Skvělé analytické schopnosti tohoto znamení se můžou negativně projevit tím, že druhé lidi neustále opravují a navíc jim vyčítají jejich nedokonalé jednání nebo pracovní výkony. Všeho s mírou platí i v tomto směru. Do života by měli zapojit více vřelosti a citů. 

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: horoskop, znamení

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily