Rozhovor s astrologem Pavlem Hanzalem pro časopis Spirit 1/2018

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Jak dlouho se věnujete astrologii a jak jste se k ní dostal?

K prvnímu seznámení s astrologií došlo asi v roce 1990 prostřednictvím mého táty. Ten se jí začal po revoluci zabývat a tak mě to nemohlo minout. A bavíme se o ní do dneška. V průběhu dalších let jsem se studiu horoskopů věnoval s různou intenzitou. Opravdu naplno jsem se do astrologie „ponořil“ někdy okolo roku 2002. Profesionální poradenství a výuku nabízím od roku 2007.

Jaké další ezoterické a související nauky vás zajímají?

Za klíčové považuji, když má jakýkoliv člověk znalosti, které mu umožňují pochopit souvislosti. To je také důvod, proč se věnuji tématu karmy a karmické zákony, výkladu tarotových karet, numerologii, práci s kyvadlem a přírodnímu léčitelství. Díky tomu jsem schopen pomáhat druhým lidem komplexněji.

Proč jste se rozhodl napsat učebnici Astrologie krok za krokem?

Hlavním důvodem jsou vlastní zkušenosti, kterými jsem si během získávání astrologických znalostí prošel. Zájemcům o výklad horoskopů totiž doposud chyběl jasný a systematický návod vydaný knižně, jak prakticky vyložit horoskop.

Stačí zájemcům nastudovat a pochopit knihu, nebo k tomu stejně potřebují odborné vedení?

Jsem přesvědčený o tom, že moje kniha Astrologie krok za krokem umožní každému poctivému zájemci o astrologii zvládnout výklad horoskopů svépomocí. Je tedy vhodná i pro samouky. Současně může sloužit i jako učebnice pro studenty jakýchkoliv prezenčních a dálkových kurzů astrologie.

Je v něčem vaše učebnice jiná, než jsou ty, které již vyšly? Pokud ano, v čem se liší?

Jak jsem již naznačil, kniha se liší hlavně v tom, že obsahuje nejenom teoretické základy nezbytné pro každého začínajícího astrologa, ale zejména praxi. V celkem 15 krocích je vysvětlený a ukázaný praktický výklad osobního horoskopu. U každého kroku jsou uvedeny konkrétní horoskopy a popis postupu astrologické práce. Dále jsou k dispozici různé vychytávky, které čtenáři umožní lépe pochopit celou praxi syntézy horoskopu.

Učebnice Astrologie krok za krokem navíc obsahuje i doporučení základní etiky astrologa, což je téma, kde někteří také tápají. Nesmím zapomenout ani na nejčastější otázky studentů astrologie, které studiu pomůžou.

Pokud si koupí zájemce knihu Astrologie krok za krokem a něčemu nebude rozumět, může s vámi danou problematiku zkonzultovat?

Určitě může. Jednoduchý dotaz rád zodpovím, v případě komplexnějších a zvídavějších témat je možná individuální výuka nebo konzultace.

Nabízíte i jiné druhy výuky, než individuální formou?

Ano, nabízím. Na mém webu www.pavelhanzal.cz si každý může vybrat z široké nabídky dálkových kurzů, které může studovat kdokoliv z jakéhokoliv místa na světě. Je zde uveden i přehled aktuálních prezenčních kurzů a seminářů. A pokud by se domluvila skupinka zájemců v nějakém městě v rámci České republiky nebo okolních zemí, můžu pro ně uspořádat kurz přímo u nich. Nabízím kurzy astrologie pro začátečníky i pokročilé, dále kurzy přírodní medicíny, tarotových karet a práce s kyvadlem.

Chystáte se napsat další knihu?

Do dnešního dne jsem napsal 4 knihy. Vedle Astrologie krok za krokem si zájemci můžou pořídit knihy Tarot pro samouky, Karmické souvislosti a také Kyvadlo a zdraví – učebnice pro každého. Co se týká další knihy, mám v hlavě ještě několik témat, které bych rád knižně pracoval. Konkrétní termín ale nyní neumím sdělit.

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily