Med se skořicí - skvělá prevence i lék

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Med se skořicí se dlouhodobě uplatňuje jako výborná prevence i lék. Využití této kombinace přírodních zdrojů je poměrně široké, ale v tomto článku vám představím nejčastější možnosti.

Na co můžeme med se skořicí zejména využít

  • harmonizace hladiny cholesterolu
  • zlepšení a prevence srdeční činnosti
  • pomocná léčba při infekci močového měchýře
  • podpora imunity při/proti nachlazení a chřipce
  • zlepšení žaludeční činnosti

V poslední době se objevují názory, že med se skořicí pomáhá i při léčbě rakoviny.

Pokud se podíváme na prevenci, tak doporučuji smíchat skořici s medem v následujícím podílu: 1 až 3 % mleté skořice na 100% medu. Pozor, med musí být kvalitní, nejlépe přímo od včelaře, abyste měli záruku, že není šizený. Tento med se skořicí lze užívat každý den na kávovou nebo čajovou lžičku, ale můžete si ho třeba namazat na chleba apod.. Tento poměr je obvykle chutný, silnější poměr lidem příliš nechutná.

V případě konkrétních zdravotních problémů se poměr skořice k medu musí zvýšit. Ve své léčitelské praxi tento poměr doporučuji každému na míru.

 

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: nemoci, žaludek, zdraví, imunita, srdce, cévy, cholesterol, rakovina, recepty

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily