Žlučník, žlučníkové kameny a přírodní léčba bez operace

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

V dnešním článku se s vámi podělím se zkušenostmi přírodní léčby dalšího vnitřního orgánu -žlučníku.

Onemocněním žlučníku trpí opravdu mnoho lidí a čím dál více z nich navštěvuje moji léčitelskou poradnu nebo se snaží léčit doma podle různých receptů přírodní cestou. Nejčastějším problém žlučníku jsou žlučníkové kameny.

Úplně elementárním předpokladem úspěšné přírodní léčby žlučníkových kamenů je nenechat problém dojít daleko. Jinými slovy, pokud se vám žlučníkové kameny tvoří, vždy je větší šance na léčbu bez operace, pokud se jedná spíše o konkrementy, než pořádné šutry. Je to logické. Přírodní léčba vedle standardní prevence má v podstatě dvě možnosti. Rozrušení žlučníkových kamenů a jejich přirozený odchod. Nebo vypuzení bez rozrušování.

Pokud se týká násilného vypuzení, tak k tomu slouží poměrně radikální olejová kůra z olivového oleje. Obecně tento radikální krok nedoporučuji. Je totiž vysoce rizikový tím, že se žlučníkové kameny vzpříčí během odchodu ve žlučovodech a vznikne akutní zánět žlučníku včetně rizika perforace. Postižený může být ohrožený na životě. Samozřejmě znám několik úspěšných případů, kdy radikální kůra měla úspěch. Ale pro to se musí rozhodnout každý na vlastní odpovědnost s vědomím výše zmíněného rizika.

Přírodní léčba žlučníkových kamenů bez operace

Mezi nejúspěšnější jiné metody přírodní léčby žlučníkových kamenů patří postupná kůra z olivového oleje. Je potřeba se obrnit trpělivostí. V tomto případě se třikrát denně nalačno polkne polévková lžíce olivového oleje lisovaného za studena spolu s vymačkanou šťávou z citrónu. Citronu stačí do jedné lžíce zhruba tolik, kolik si dáváte běžně do čaje. Nejdůležitější je aplikace ráno po probuzení, ale nedoporučuji vynechávat ani další 2 dávky.

= Zaujala vás přírodní léčba? Naučte se ji na mém kurzu přírodní medicíny =

Elementární součástí léčby musí být reflexní terapie. Tu zvládnete za pomocí knížek sami. Hlavní je mačkat nebo hladit (podle reakcí a bolestivosti) reflexní plosky žlučníku, jater, slinivky a C bodu. Zrovna tak je nutné změnit jídelníček, nejlépe v souladu s opatřeními na žlučníkovou dietu. Aspoň do doby, než se kamenů zbavíte a pak je třeba přijmout zdravý životní styl.

Protože nemoci žlučníku souvisí s potlačovanou agresivitou v našem nitru, tak úplné vyléčení není možné bez změny životního postoje. V tomto směru je vhodná konzultace u astrologa s důrazem na duchovní souvislosti. Můžete navštívit i moji maličkost :).

Pokud výše uvedená olivová kůra nezabere, je možné ji doplnit dalšími bylinnými kůrami. V mojí praxi v tomto směru používám nejčastěji ruské bylinky. Ale to budeme řešit, až pokud vám nevyjde postupná olivová kůra. Držím palce :).

A mimochodem, výše uvedenou postupnou kůru vřele doporučuji jako každoroční prevenci. Stačí o délce tří týdnů. Ovšem pokud se špatně stravujete a nemáte zpracovanou vnitřní agresi, tak vám ani olivový olej dlouhodobě nebude fungovat. Člověk se o sebe musí starat na všech frontách :). Pokud Vás zajímá, zda je pro Vás olivový olej vhodný, jakou byste měli mít žlučníkovou stravu na míru a další rady, objednejte se na konzultaci.
Léčitel Pavel Hanzal

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: žlučník

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily