Astrologická znamení zvěrokruhu a jejich problematické vlastnosti 2. část - Váhy až Ryby

Ilustrační fotografie velikost textu: A A A

Druhá část článku, který se věnuje slabým místům jednotlivých znamení Vah až Ryb. Pokud vás zajímají vlastnosti první poloviny zvěrokruhu, tedy Berana až Panny, podívejte se zde.

Váhy

U znamení Vah je nejzásadnější jedno jediné téma. A tím je rozhodnost. Váhy se snaží vždy najít správnou cestu. Proto jim obvykle dlouho trvá, než se pro něco rozhodnou. To se může ukázat jako slabost, protože rychlé a rázné rozhodnutí je často potřeba. Váhy se také hůře orientují v situacích, ve kterých dominuje agresivita a neurvalost. Také v tomto směru je vhodné zapracovat na vlastních schopnostech.

Štír

Znamení Štíra by se mělo naučit odpouštět. Právě pomstychtivost je častým problémem, který Štírům komplikuje život. Někdy si to zrozenec v tomto znamení zvěrokruhu ani neuvědomuje. Ve vztazích se může u Štírů projevit větší míra žárlivosti a také potřeby partnera ovládat. Více lehkosti do života, včetně vztahů, se rozhodně vyplatí. Zapomenout nesmím ani na otevřenější přístup. Tajnůstkářství a přílišná uzavřenost může být cestou do izolace.

Střelec

U Střelců se říká, že co na srdci, to na jazyku. Jinými slovy se jedná o přímočarost. Symbolicky podle obrazce Střelce, zrozenci v tomto znamení vystřelí šíp a ten již nejde zastavit. Často se ovšem jedná o zbrklý výstřel, který nelze vzít zpět. Střelci by se proto měli naučit více kontrolovat své činy i vyjádření. Jakkoliv se cení upřímnost, někdy je prostě lépe vyčkat. Občas mají ohnivější reakce, ostatně jako každé znamení, které je pod taktovkou ohnivého živlu.

Kozoroh

Znamení Kozoroha potřebuje přidat na větší empatii a citlivém přístupu k životu a druhým lidem. Právě přílišná strohost je jedním z míst, kde Kozorohy tlačí bota. Alespoň v očích druhých lidí. Kozorozi jsou vytrvalí pracanti, ale můžou zapomínat, že jiná znamení nejsou jako oni. Proto by se Kozorozi měli naučit i ohleduplnosti a nelpět na stejné výkonnosti a přístupu k práci u jiných lidí. Kozoroh se také musí naučit brát život s větší lehkostí a častějším úsměvem.

Vodnář

Základním principem vzdušného Vodnáře je volnost a neomezování. Přitom právě v těchto tématech je takzvaně tlačí bota. Vodnáři můžou mít problém se přizpůsobit konvencím, normám a zákonům. Proto si často můžou pokazit různé životní situace. Jen proto, že nesnesou omezení. To může být komplikací i ve vztazích. Nemusí se jednat jen o to, že jim vadí přílišné omezování ze strany partnera. Pozor je třeba dávat i na přílišnou „volnost", kterou ve vztazích můžou vyznávat. Vodnáři by se měli vyhýbat boření zvedeného jen proto, že to je „staré". Pokud boříte, nabídněte něco nového.

Ryby

Navzdory skvělé představivosti může být právě fantazie častou komplikací. Ryby totiž můžou podléhat iluzím, které s realitou nemají nic společného. Ryby si musí hlídat dochvilnost a to, co slíbí. V dobré víře můžou slíbit něco, co nedodrží. Rybí vnímavost často hraničí s přecitlivělostí a z toho plynou další rizika. Zapracujte na větší sebedůvěře a zvládání různých citových situací. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat praktickému životu, který často může proplouvat mezi Rybími sny.

Autor článku: Pavel Hanzal
Autor fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: znamení, astrologie

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách pavelhanzal.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Přestože se snažíme uvádět co nejpřesnější informace, nemůžeme vyloučit některé chyby nebo nepřesnosti -za to se předem omlouváme.

Hledat podle témat
Náš tip

Místo pro váš reklamní odkaz v side baru obalený textem. Přečtěte si zajímavé články o alternativní léčbě nemocí a zdraví.

 
X

Veškeré nabízené služby jsou pozastaveny

Omlouváme se, ale z důvodu nemoci jsou veškeré nabízené služby jsou pozastaveny.

Zobrazit detaily